Keuze uit heel veel groepsuitjes
De scherpste prijzen van Nederland & België
Geprezen om service & flexibiliteit
Favoriet Favoriet Toegevoegd aan favorieten Toegevoegd

Rondleiding Joods Amsterdam

Details over dit uitje
Rondleiding Joods Amsterdam

De Rondleiding Joods Amsterdam van Huisbrand Events geeft een compleet overzicht van de Joodse historie van de hoofdstad.

U brengt bezoeken aan de belangrijkste plekken waar de Joodse cultuur in de stad tot volle wasdom is gekomen en u hoort de mooiste anekdotes over de tradities en de Jiddische gebruiken.

Tijdens de tour met gids nemen wij u mee naar de plekken waar het woord 'Mokum' is ontstaan.

Ga mee met onze professionele gids door de Jodenbreestraat, het Waterlooplein en de Wibautstraat. Vanuit Portugal, Spanje en Oost-Europa kwamen ze naar Amsterdam om iets van hun leven te maken.

De Joodse cultuur heeft in die tijd een significante invloed gehad op de economische en culturele bloei van Amsterdam in de 17e eeuw.

Uiteraard staan we ook stil bij de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog, die grote gevolgen had voor de Joodse gemeenschap. Na de Tweede Wereldoorlog waren er van de oorspronkelijke Joodse gemeenschap van 80.000 mensen nog maar 5.000 mensen over.

De Jodenbuurt bestond nog steeds, maar de inwoners waren vermoord en de huizen leeggeroofd en vervallen. We bezoeken de Hollandse Schouwburg, waar de gebeurtenissen uit de tweede wereldoorlog ons duidelijk worden gemaakt.

Maak kennis met wat er nog over is van de oude Joodse buurt van Amsterdam. Zie de rijkdom maar ook de armoede van deze wijk. Hoor en kijk naar wat er met de bewoners is gebeurd. Ontdek wat de Joden voor Amsterdam betekenden en nog steeds betekenen.

Inclusief:

- Professionele privé gids (met jarenlange ervaring)
- Te boeken op uw gewenste dag en tijdstip!

Optioneel: (meerprijs)

- Drankje voor,tijdens of na de rondleiding
- Koffie en gebak voor,tijdens of na de rondleiding
- Borrel voor, tijdens of na de rondleiding

Prijs:

10 - 14 personen € 16,00 p.p. excl. BTW
15 -  >  personen € 13,50 p.p. excl. BTW

Onze gidsen spreken diverse talen. Neem contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken.

Eigenlijk niet zo'n zin om te wandelen? Doe uw 'Rondleiding Joods Amsterdam' dan per fiets of per step! Vraag naar de mogelijkheden!

Komt u niet aan het minimale aantal deelnemers voor deze stadswandeling? Als u bereid bent voor het minimale aantal te betalen, kunt u ook gewoon voor minder personen boeken!

Om deze video te kunnen zien, moet je statistieken en marketing cookies accepteren.

Zet alle cookies aan